Lokalmat

Rondane Gardsmat - opplev den tradisjonsrike matkulturen

Velkommen til Rondane Gardsmat! Her ved foten av Rondane driver de med melk og kjøttproduksjon, i tillegg til gammelnorsk spælsau - en sauerase som går helt tilbake til vikingtida, og ble kalt for "norrøn stuttrove".

På Rondane Gardsmat er de opptatt av den norske tradisjonsrike matkulturen, og legger stor vekt på kvaliteten på produktene sine. Nøkkelordet er kortreist. Ekteparet Ingrid og Stig holder til på gården Haugtun i Grimsbu, og startet familiebedriften i 2007. I 2011 fikk de Bygdeutviklingsprisen av Innovasjon Norge Hedmark, for godt bruk av ressursene på gården.

Rondanegardsmat 5

Foto: Werner Anderson

Rondanegardsmat 2

Foto: Werner Anderson

Rondanegardsmat 4

Foto: Werner Anderson

Rondanegardsmat 6

Foto: Werner Anderson

Rondanegardsmat 1

Foto: Werner Anderson

Rondanegardsmat 3

Foto: Bjørn Brendbakken

01 / 06

Rondane Gardsmat bruker egne råvarer, og lager nydelig pinnekjøtt, fenalår, spekepølser og bær fra naturen rundt. Dette gir utslag i velsmakende og særpreget kjøtt, en nytelse for ganen! I tillegg til disse matproduktene lager Ingrid andre nisjeprodukter som håndlagde ullprodukter og saueskinn fra gården, vesker og figurer, dette selges i den flotte gardsbutikken på stedet.

Rondane Gardsmat

Fv29 163, 2582 Grimsbu, Norge

Veibeskrivelse

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:


Rondanevegen og Nasjonale turistveger